Премиерът: Посочените в Лакен десет страни - кандидатки са само вероятни кандидатури за членство в ЕС през 2004 година

20.12.2001 | 10:46
по статията работи: econ.bg
След срещата в Лакен за България остава само да се доизясни кога ще стане пълноправен член на ЕС

След срещата в Лакен за България остава само да се доизясни кога ще стане пълноправен член на Европейския съюз. Страната беше насърчена и подкрепена да приключи преговорите в разумни срокове. Това заяви от парламентарната трибуна министър-председателят Симеон Сакскобургготски по време на дебата за евроинтеграцията вчера.

Посочените в Лакен десет страни - кандидатки са само вероятни кандидатури за членство в ЕС през 2004 година, каза премиерът.

Министър-председателят оцени дебата като стъпка към нов тип партньорство между парламента, правителството и президента по външнополитическите приоритети. Според него по тях трябва да има и дебат в местната власт, сред деловите и културните среди. Премиерът отбеляза, че постиженията в преговорния процес са дело и на предишното правителство с откриването на глави от преговорите, премахването на шенгенските органичения и приноса за регионалната стабилност.

След срещата в Лакен за България остава само да се доизясни кога ще стане пълноправен член на ЕС, каза премиерът Симеон Сакскобургготски

Без алтернатива е политиката на правителството за ограничаване на сивата икономика и корупционните практики, което ще допринесе за подобряване на инвестиционния климат, каза Сакскобургготски. Политическото насърчение, което страната получи в Лакен, ще повиши доверието на чуждестранните инвеститори, допълни той.

До ноември 2002 година, когато България очаква да получи покана за пълноправно членство в НАТО, трябва да приключат всички организационни и технологични реформи в Българската армия, каза премиерът. Той приветства и изразената от новоизбрания президент Георги Първанов категорична подкрепа за присъединяването на страната към ЕС и НАТО в кратки срокове.

/Новините сe предоставят от BEF News Desk/

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 30.08   1040 г. – България под Византийско владичество: Избухва въстанието на Петър Делян. 1721 г. – С подписването на Нищадския мирен договор между Русия и Швеция...