Приемането на заявления за старите документи спира на 25 март

05.03.2010 | 18:53
по статията работи:
До 6 април ще се приемат заявления за нови документи само с обикновена поръчка
Приемането на заявления за старите документи спира на 25 март

Въвежда се плавен график за постепенното ограничаване и преустановяване на приема на заявления за документи за самоличност по стария образец. От 15 март се преустановява приемането на заявления за документи за самоличност с такса обикновена услуга.

Целта на въведения плавен график в звената "Български документи за самоличност", "Пътна полиция", "Миграция" при районните управления на областните дирекции и СДВР, е да улесни гражданите в постъпателното въвеждане на новите документи за самоличност. Той предвижда две основни стъпки: първата е постепенно ограничаване на приема на досегашните документи, а втората - въвеждането на новите.

Ограничаването на приема на досегашните документи за самоличност започва от 15 март

От 15 до 23 март ще се приемат заявления за документи за самоличност на български граждани и чужденци само за бърза /3 работни дни/ и експресна услуга /8 часа/;
На 15 март се преустановява приемането на заявления за български документи за самоличност, за пребиваване и за управление на МПС  - за българи и чужденци с  платена с такса за обикновена услуга  /до 30 дни/.
На 17 март ще се преустанови приемането на заявления за издаване  на свидетелства за управление на МПС и на български лични документи за чужденци с такса и за бърза услуга. Ще се приемат заявления само за експресна услуга.
На 24 март от 8.30 часа преустановява приемането на заявления за български документи за самоличност за български граждани и за бърза услуга. Ще остане само прием на заявления за експресна услуга.
На 25 март след 12 часа спира приемът на всякакви заявления за български документи за самоличност от сегашния образец. След този час на 25 март /петък/ само ще се връчват готовите издадени по сегашния образец документи.

Въвеждане на новите документи за самоличност

От 29 март стартира приемът на заявления за издаване на български документи за самоличност на български граждани и чужденци по новия образец. Звената "БДС" в РУ, ОДМВР/СДВР, дирекциите "БДС" "Миграция" и съответните й звена и структурите на "Пътна полиция" - ОДМВР/ОДМВР ще приемат заявления за издаване на  български лични документи на български граждани и чужденци само с такса за обикновена услуга.
От 6 април  ще започне приемът на заявления за български лични документи и по другите два вида услуги - бърза и експресна.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 19.01   383 г. – Аркадий е обявен за император на източната Римска империя. 1419 г. – Стогодишна война: Град Руан се предава на английския крал Хенри V и по този начин...