Приети са 655 проекта по новата пчеларска програма

21.12.2010 | 16:02
по статията работи:
Общият бюджет по отворените мерки на програмата за финансовата 2011 година е в размер на близо 6 млн.лв.
Приети са 655 проекта по новата пчеларска програма

От 13 декември 2010 г., когато започна приемът на проекти по новата национална пчеларска програма, до момента във Фонд "Земеделие" са приети 655 проекта на обща стойност 3.3 млн. лв. Общият бюджет по отворените мерки на програмата за финансовата 2011 година е в размер на близо 6 млн.лв., което означава, че повече от половината от него вече е ангажиран.

Документи се приемат във всички Областни дирекции на ДФ "Земеделие" до изразходване на годишния бюджет, определен за "Борба срещу вароатозата", "Мерки за подкрепа на извършването на физико- химичен анализ на пчелния мед" и "Мерки за подкрепа на подновяването на пчелни кошери в общността".

От фонд "Земеделие" припомнят, че, че за "Борба срещу вароатозата" в сектора "Разходи за осъществяване на ветеринарен контрол и оказване помощ от пчелари-проверители" могат да кандидатстват пчелари-проверители, които имат необходимата квалификация за извършване на пролетни профилактични прегледи. Финансовата помощ е в размер на 90% от одобрените разходи.

По втория сектор от мярка "Разходи за препарати в борбата срещу вароатозата" документи могат да подават, както физически и юридически лица, така и сдружения на пчелари, които трябва да се регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Финансовата помощ е в размер на 80% от одобрените разходи, информира ДФ "Земеделие".

За "Мерки за подкрепа на извършването на физико-химичен анализ на пчелния мед" заявления могат да подават физически, юридически лица или сдружения на пчелари, регистрирани като земеделски производители. Финансовата помощ е в размер на 80% от одобрените разходи.

По "Мерки за подкрепа на подновяването на пчелните кошери в общността" - сектори "Закупуване на нови кошери" и "Закупуване на отводки/рояци" и "Закупуване на пчелни майки", могат да кандидатстват физически и юридически лица, регистрирани като земеделски производители. Финансовата помощ е в размер на 70% от одобрените инвестиционни разходи за кошери и отводки и съответно 50% за рояци и 60% за пчелни майки.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Иванчо влиза в аптеката и започва да изброява на аптекарката: - бинт; - марля; - риванол; - кислородна вода; - лепенки; - обезболяващи; Аптекарката се притеснила и го пита -  - Да не е...
На този ден 02.08   338 пр.н.е. – армията на Филип II постига решителна победа в Битката при Херонея, което осигурява хегемония на македонското царство в Гърция. 216 пр.н.е. –...