Принцът на Княжество Монако пристигна у нас

26.11.2004 | 19:09
по статията работи: econ.bg
Първанов и принц Албер обсъдиха сътрудничество в областта на културата и околната среда

 

Сътрудничество между България и Княжество Монако в областта на културата, науката и образованието, опазването на околната среда и спорта са обсъдили по време на своите разговори президентът Георги Първанов и принцът на Княжество Монако Албер.

Съществуват много добри възможности за активизиране на сътрудничеството между двата народа в сферата на науката и образованието, а също така и в културата, посочи Георги Първанов и изрази надежди, че с всеобщи усилия България ще може да покаже в Монако своите Тракийски златни съкровища и други находки от миналото, както и елементи от съвременната българска култура. Президентът Георги Първанов обяви, че с принц Албер са се договорили за активно общуване в сферата на спорта чрез размяна на треньори, спортни програми и медицински изследвания в сферата на спорта. Георги Първанов благодари на Княжество Монако за активната помощ, която оказва на страната ни в последните десет години в сферата на опазването на околната среда, която представлява все по-голям интерес за сътрудничество. Принц Албер припомни, че още от 1993 година Монако е въвело програма за управление на природното наследство в България и по-специално по отношение на природен парк Странджа. Радвам се за подписването на новото споразумение за сътрудничество в областта на опазване на околната среда за периода 2005 - 2007 г., с което ще се конкретизират бъдещите ни дейности, каза принц Албер. Георги Първанов посочи, че е очертана много добра база за взаимодействие в рамките на международните организации, в които членуват двете страни като Съветът на Европа, ООН и ОССЕ, както и в други регионални структури като Международната комисия за изследване на Средиземноморието. България проявява подчертан интерес към тази организация и вероятно ще бъде скорошен член, каза Георги Първанов. Принц Албер изказа своето убеждение, че започнатият диалог в тази връзка ще бъде доведен до успешен край и за Монако ще бъде голяма чест България да стане член на тази комисия. Георги Първанов и принц Алберт се обединиха около мнението, че това посещение ще стимулира развитието на двустранните отношения.

Това съобщиха от БГНЕС за ECON.BG

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Женевски конвенции
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 25.09   1396 г. – Султан Баязид I разгромява кръстоносната армия на унгарския крал и император на Свещената римска империя Сигизмунд Люксембургски в Битката при Никопол, и...