Продължава изборът на охрана на Институт по лозарство и винарство - Плевен

11.10.2011 | 11:55
по статията работи:
Производството на КЗК е установило, че предложената цена за поръчката е сформирана върху старата минимална работна заплата от 240 лв.
Продължава изборът на охрана на Институт по лозарство и винарство - Плевен

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени заповед на възложителя за избор на изпълнител за възлагане на обществена поръчка с предмет "Осъществяване на денонощна непосредствена въоръжена физическа охрана на обекти - Експериментална база и Опитна винарска изба към производствено-експериментална база на Института по лозарство и винарство" - гр. Плевен.

"Експрес Секюрити Сот" ЕООД, класиран на първо място, е дал цена за изпълнение на поръчката с 69,9% по-ниска от останалите ценови предложения. На основание чл. 70, ал.1 от ЗОП конкурсната комисия е изискала и приела подробна писмена обосновка за начина на формиране на общата цена за изпълнение.

Производството е установило, че предложената цена за изпълнение на поръчката в обосновката е формирана при минимална месечна работна заплата за пълно работно време от 240 лв. В случая тази цена е под минималния осигурителен праг, определен в Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за този вид професия. Според закона минималният осигурителен праг за извършването на охранителни услуги е 285 лв., върху която сума се начисляват и осигурителни вноски. Отделно от това участникът е посочил % допълнителни разходи във финансово предложение, без да е посочил какво включва в тях - категория труд, разходи за униформа, оръжие и др.

КЗК приема, че представената писмена обосновка от участника е в нарушение на трудовото и социалното законодателство и не съответства на посочените условия за провеждане на процедурата. Поради този факт преписката се връща за продължаване от етап разглеждане на офертите на участниците, при спазване на мотивите в решението.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо влиза в аптеката и започва да изброява на аптекарката: - бинт; - марля; - риванол; - кислородна вода; - лепенки; - обезболяващи; Аптекарката се притеснила и го пита -  - Да не е...
На този ден 11.07   1346 г. – Карл IV е избран за император на Свещената Римска империя. 1733 г. – Осветена е катедралата в Санкт Петербург, известна като Петропавловски събор...