Прокуратурата погна Христо Бисеров за пране на пари

07.11.2013 | 12:20
по статията работи: Ралица Стоянова
Цацаров е получил сигнал за нарушения от шефа на ДАНС
Прокуратурата погна Христо Бисеров за пране на пари
Снимка: inews,bg

Вчера следобед (6 ноември)главният прокурор Сотир Цацаров е получил от председателя на ДАНС писмена справка, съдържаща информация за евентуално извършени престъпления против финансовата и данъчната система от страна на Христо Бисеров.

Това се посочва в официално съобщение на прокуратурата. Получените данни са свързани с извършването на парични преводи в щатски долари и в евро от сметка в банка в европейска страна към сметка в банка на друга европейска страна, с титуляри Христо Бисеров и Ивайло Главинков.

Последвали са извършване на срочни депозити, теглене на суми в брой, както и банкови преводи към свързани търговски дружества, регистрирани и в офшорни зони - Сейшелски острови.

По разпореждане на главния прокурор, информацията незабавно е изпратена по компетентност на Софийската градска прокуратура. С постановление от днес (7 ноември) е образувано досъдебно производство за данъчни престъпления и пране на пари срещу Христо Бисеров и Ивайло Главинков, както и за документно престъпление срещу Бисеров (представяне на декларация с невярно съдържание пред Сметната палата).

Разследването е възложено на Следствения отдел при градската прокуратура – София. Разпоредено е възлагане на пълни данъчни проверки на двете физически лица и на търговски дружества. Постановено е разкриване на данъчната и банковата тайна. Предстои отправяне на запитвания по реда на международната правна помощ до компетентните власти на поне две европейски държави относно основанията за откриване на банкови сметки, движението на суми по тях, извършването на преводи, източниците на доходи и т. н.

От ДАНС ще бъдат изискани всички налични материали по случая, включително и данни относно постъпили предни сигнали за лицата и предприетите действия по тях, уверяват от прокуратурата.

Заместник-председателят на ДПС и Народното събрание Христо Бисеров подаде оставка в неделя (3 ноември). Днес парламентът прекрати правомощията му и назначи за зам.-председател на НС Алиосман Имамов.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 19.03   238 г. – Гордиан I e провъзгласен от сената за антиимператор на Максимин Трак. Неговият син Гордиан II e сърегент. Двамата управляват само до 9 април. 238 г. е...