Променят цената на парното по всяко време 2

18.07.2013 | 08:25
по статията работи: Ралица Стоянова
Тарифите за топло да могат да се регулират в зависимост от инфлацията, разходите на ТЕЦ-овете и цените на природния газ, предвижда нова наредба
Променят цената на парното по всяко време
Снимка: Thinkstock/Guliver

Цената на парното да може да се променя по всяко време. Това предвижда проект на нова Наредба за регулиране на цените на парното, пусната за обществено обсъждане от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

След влизането в сила на документа регулаторът ще може да изменя цените на топлоенергията по всяко време, стига да е налице промяна на цените на природния газ или другите променливи разходи на топлофикациите, пише в. "Стандарт".

Като повод за промяна на тарифите ще служи дори и някакво изменение на нормата на възвръщаемост на капитала на ТЕЦ-овете, която не е могла да бъде предвидена при утвърждаването на цените.

Тарифите на парното ще могат да се променят и на база на инфлацията за предходна година, когато тя влияе пряко върху разходите за дейността на ТЕЦ-овете. Цените на топлата вода и парното ще се коригират и въз основа на показателите за изпълнение на качеството на топлоснабдяването и на обслужването на клиентите. В случая признатите необходими приходи на ТЕЦ-овете ще се намаляват при неизпълнение на определените показатели.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари 3
Подреди по: Най-нови | Най-стари

positive thinking 18.07.2013 | 09:06
Taка мисля,че ще е по-добре, да се надяваме обаче,че реално ще се получи така,че да е в полза на клиента, а не на топлофикация.
Milata Mila 18.07.2013 | 09:26
така дано като стане по-гъвкава цената да бъде по-изгодна за хората
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 22.04   238 г. – Годината на шестимата императори: Римският сенат обявява за незаконен императора Максимин Трак, заради неговите кръвожадни методи при управлението на Рим и...