РИА Новости: ВТБ няма да спасява КТБ АД

24.06.2014 | 09:33
по статията работи: econ.bg
Според руското издание информацията е потвърдена от вътрешни източници
РИА Новости: ВТБ няма да спасява КТБ АД

Руската банкова група "Внешторбанк" (ВТБ) не планира да участва в рекапитализацията на българската Корпоративна търговска банка (КТБ) АД, съобщава РИА "Новости".

Финансовата институция притежава акции в българската банка за близо 10 млн. евро, пише руската агенцията, позовавайки се на източници от ВТБ.

Припомняме, че след поставянето на КТБ АД под специален надзор от БНБ, се появи информация, че ВТБ възнамерява да купи българската банка. За възможна сделка потвърди и банкерът Петър Андронов.

"Имаме акции за по-малко от 10 млн. евро, които са изцяло хеджирани. Нямаме намерение да спасяваме банката и да участваме в нейната рекапитализация", споделя източник от ВТБ пред РИА "Новости"

Изданието посочва, че по думите на финансовия министър на България, правителството и Централната банка на страната са започнали преговори с акционерите относно евентуална рекапитализация на КТБ АД.

Ако собствениците не участват със собствен капитал, правителството ще го направи чрез държавната Българска банка за развитие и Фонда за гарантиране на влоговете. Българските власти не изключват национализация на банката до 21 юли, подчертава руската агенция.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 23.04   181 г. пр.н.е. – В Рим е открит храмът на Венера, превърнал се в място за поклонение на куртизанките. 1348 г. – Крал Едуард III учредява Орден на жартиерата в...