Разговорите за споразумение относно Icesave останаха без резултат

26.02.2010 | 13:42
по статията работи: econ.bg
От всички страни е имало „конструктивни предложения”, но различията са останали „твърде силни”
Разговорите за споразумение относно Icesave останаха без резултат

 

Разговорите между Исландия, Великобритания и Холандия относно фалита на Icesave и изплащането на компенсации от Рейкявик се провалиха, предаде EUobserver. Така вероятността на референдума в Исландия да бъдат отхвърлени условията на предното споразумение за разплащане става почти 100%.

Късно снощи (25.02.10) исландското финансово министерство съобщи, че последният кръг разговори е завършил без резултат. От всички страни е имало „конструктивни предложения”, но различията са останали „твърде силни”. През последните две седмици представители на трите държави се срещаха в Лондон и сега исландските представители ще се върнат в Рейкявик, за да обсъдят с правителството какво ще правят.

След фалита на Icesave през 2008 година, загубените от британци и холандци влогове в банката бяха възстановени от техните правителства. Сега сумата, която възлиза на 3.8 млрд. евро, е искана като обезщетение от Рейкявик. Исландските граждани, обаче, не са склонни да отделят колосални суми от джоба си, за да поправят грешките на една частна банка.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 20.09   622 г. – Мохамед и негови последователи се преселват от Мека в Медина, което е начало на арабското летоброене. 1378 г. – С избирането за Климент VII за...