Разрешиха на "Карол Капитал Мениджмънт" да предлага акциите си в Австрия

10.10.2007 | 10:18
по статията работи: Апостол Апостолов
Разрешителното се очаква да улесни инвестициите във фонда от страна на чуждестранните инвеститори
Разрешиха на "Карол Капитал Мениджмънт"  да предлага акциите си в Австрия
"Карол Капитал Мениджмънт" получи от австрийския надзорен орган официално разрешение да предлага акциите на управляваният от него фонд Адванс Инвест на територията на Република Австрия, съобщиха от компанията. Разрешителното, издадено със съдействието на Ерстебанк, е издадено на основание чл. 6b от Директива 85/611/ЕИО за т. нар. UCITS ІІІ (Директивата за предприятията за колективно инвестиране в прехвърлими ценни книжа).
Процедурата по получаване на разрешение беше успешно осъществена след изпълнение на новите изисквания, установени в съответствие с хармонизираното българско законодателство с европейската директива. Разрешителното (т.нар. white label) предоставя възможността на потециални инвеститори в Австрия да закупят акции на Адванс Инвест при условията на свободно предоставяне на услуги в рамките на Европейския Съюз.
"Адванс Инвест стартира през 2004 като първия български фонд в акции, година по-късно стана първия фонд с инвестиция извън пределите на страната – в Румъния, а сега е първият фонд с официално разрешително да се продава извън България.
Разрешителното се очаква да улесни инвестициите във фонда от страна на чуждестранните инвеститори и ще допринесе за увеличаване на дела им в акционерната структура, който към момента е около 12%. Очаква се солиден интерес както от институционални, така и индивидуални инвеститори във Виена, която традиционно е считана за портата за Запада към Източноевропейските пазари.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 02.05   1494 г. – Христофор Колумб открива Ямайка. 1803 г. – САЩ купуват от Франция областта Луизиана. 1808 г. – Избухва Полуостровната война: Жителите на...