Разширяваме сътрудничеството си с Индия

21.01.2014 | 17:50
по статията работи: econ.bg
Пред индийски партньори е направена презентация за възможностите за инвестиции у нас
Разширяваме сътрудничеството си с Индия

Индия е важен и стратегически партньор за България в Азиатския регион. Затова и се полагат усилия за активизиране и разширяване на двустранното търговско-икономическо сътрудничество. Това заяви заместник–министърът на икономиката и енергетиката Анна Янева по време на посещение в Индия. Тя откри българо-индийския бизнес форум в Световен търговски център в Мумбай. 

В посещението в страната взеха участие представители на близо 20 български компании, занимаващи се с машиностроене, информационни и комуникационни технологии и инженерна дейност.

Пред индийските партньори е направена презентация за възможностите за инвестиции в България, представяща добрия бизнес климат и отличните климатични и природни условия, съобщават от пресслужбата на Министерството на икономиката и енерегтиката (МИЕ).

Форумът е част от предвидените работни срещи, семинари и бизнес изложения по време на посещението на българската делегация в Индия.

В рамките на форума Евгений Иванов, изп. директор на Агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) подписа два Меморандума за сътрудничество с Европейския съвет на търговските камари в Индия и Асоциацията на индустриите в Индия, които целят насърчаване на бизнес контактите между български и индийски малки и средни предприятия. Българските и индийски компании са имали възможност да проведат и двустранни бизнес срещи.

„Конкретният повод за нашето посещение в Индия е участието в най-голямото инженерно събитие (India Engineering Sourcing Show), организирано от Индийския съвет за насърчаване износа на инженерни стоки (EEPC India). Вярвам, че то ще бъде успешно и наистина резултатно за повишаване на българския инженерен износ за Индия и за привличане на повече индийски инвестиции в България“, каза Янева.

В рамките на Международната изложба за инженерни продукти India Engineering Sourcing Show (IESS) 2014 с държавна подкрепа, на националния щанд ще участват български производители, които ще представят продукция от следните сектори: индустриално оборудване и машини, поддоставки и инвестиционни продукти, модерни технологии и развойна дейност, компоненти за автомобилостроене.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 18.04   1506 г. – Започва строителство на базиликата Свети Петър в съвременния и вид. 1599 г. – Испанският крал Филип III Испански се жени за австрийска ерцхерцогиня...