Ранобудниците са по-здрави, твърдят английски учени

20.04.2010 | 11:53
по статията работи:
Експертите опровергаха някои здравни митове
Ранобудниците са по-здрави, твърдят английски учени

Ранобудниците са по-здрави, твърдят английски учени. Малките промени в дневния режим могат да имат драматичен ефект върху здравето, смятат експерти от университетите в Оксфорд и Ливърпул. Ето някои здравни митове, които опровергават.

Понеделник сутрин е най-тежка. Промяната на режима на съня през почивните дни може да се отрази на мозъка и хормоните, които предизвикват главоболие. Оттам идва и твърдението, че първото ранно ставане след почивните дни е най-тежко.

Винаги се старайте да се придържате към един график. Дори да сте изморени, по-добре поспете в следобедните часове, отколкото да се събуждате в 12 на обяд.

Яжте храна във всички цветове на дъгата. По специални специалистите съветват, че трябва да се купува храна в разнообразни цветове, защото всеки цвят дава на организма различни хранителни вещества.

Стойте на един крак докато си миете зъбите- така тренирате мускулите, които пазят гърба.

Опитайте се, докато четкате зъбите си с едната ръка, да стоите на противоположния крак и обратно. Колкото повече пъти го направите, толкова по-добри резултати ще постигнете.

Носете високи токчета. Много проблеми на хората с краката и гърба са свързани с навика им да носят обувки с плоска подметка. Токчетата отнемат от стреса на коленете и сухожилията, а джапанките натоварват гръбначния стълб, предаде БГНЕС.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 30.04   311 г. – Римският император Галерий издава едикт, според който християните са законно признати в Римската империя. 1671 г. – Петър Зрински и Фран Кръсто...