Регионалният център на „Росатом“ за страните от Централна Европа и УНСС подписаха Меморандум за разбирателство 3

27.10.2017 | 16:10
по статията работи: econ.bg
Документът, който поставя основата за сътрудничество, бе подписан от ректора на висшето училище проф. д.ик.н. Стати Статев и директорът на „Росатом Централна Европа“ Вадим Титов
Регионалният център на „Росатом“ за страните от Централна Европа  и УНСС подписаха Меморандум за разбирателство

На 25 октомври 2017 г., в София, на тържествена церемония в присъствието на Ректорския съвет на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) и на официални гости бе подписан Меморандум за сътрудничество между най-големия български университет и Регионалният център на „Росатом“ за страните от Централна Европа  (Rosatom Central Europe s.r.o). Документът, който поставя основата за сътрудничество, бе подписан от ректора на висшето училище проф. д.ик.н. Стати Статев и директорът на „Росатом Централна Европа“ Вадим Титов.

Меморандумът предвижда възможността за реализация на програми за обмен на студенти с руски технически вузове, на образователни програми, които включват и лекции на водещи руски специалисти, превод и създаване на учебни материали, а също така и развитието на конкретни сфери на сътрудничество и различни проекти. За тази цел ще бъде създадена и работна група за регулярно взаимодействие между двете организации. Университетът и Регионалният център на „Росатом“ за страните от Централна Европа планират провеждането на редица срещи на свои представители и експерти и обсъждане на сферите на съвместната си дейност.

"За мен е особено голяма чест да положа основата на бъдещо сътрудничество между «Росатом» и Университета за национално и световно стопанство», отбеляза Вадим Титов. Подписаният меморандум позволява да се обединят практическия и иновативния опит на корпорацията с научния потенциал на университета. Ние се надяваме, че това е само първата крачка в началото на едно дългосрочно сътрудничество. Уверен съм, че резултатите от съвместните ни инициативи ще помогнат за развитието на науката и образованието, и ще бъдат от полза за обществото", допълни Титов.

«УНСС  е лидер в българското и европейското образователно и изследователско пространство, който близо един век обучава държавния, политическия и бизнес елит на страната.», отбеляза проф. Статев. «За нас сътрудничеството с доказани в своята област компании е особено ценно, защото така свързваме учебната дейност с реалния живот, което обогатява и надгражда знанията и уменията на нашите студенти. Университетът разполага с водещи учени, доказани авторитети в своите области, и възможността да разширим научните контакти с водещи руски учени е една от безспорните ползи на това сътрудничество, чието начало поставяме днес», подчерта ректорът.

Руската държавна ядрена корпорация „Росатом“ обединява над 350 предприятия и научни организации, в това число и всички граждански компании от атомния отрасъл в Русия, научноизследователски организации и единствения в света флот от атомни ледоразбивачи. Чуждестранният поръчков потфейл на „Росатом“ в края на 2016 г. възлиза на 133 милиарда долара.

УНСС е най-голямото, най-авторитетното и най-старото висше икономическо училище в България и Югоизточна Европа, с 97-годишна история. Университетът обучава 22 хиляди студенти в 47 бакалавърски и 108 магистърски специалности и в 37 докторантски програми и провежда изследвания в областта на икономиката, управлението и администрацията, правото и политиката. 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
- Месо ядеш ли? - Не. - А риба? - И риба не ям. - Вегетарианец ли си? - Не, пенсионер съм...
На този ден 20.02   395 г. – Открит е първият в историята на християнството женски манастир във Витлеем. 1364 г. – Кралица Маргарет Дръмонд и Дейвид II сключват брак. 1530 г....