Ремонт на ГКПП "Капитан Андреево" предизвика задръстване на ГКПП-Капъкуле

23.02.2014 | 16:00
по статията работи: Елица Елефтерова
Турските шофьори се оплакват, че чакат прекалено дълго на границата
Ремонт на ГКПП "Капитан Андреево" предизвика задръстване на ГКПП-Капъкуле
Снимка: Guliver/Getty Images

20-километрова опашка от тирове, чакащи да преминат на българска територия се е образувала на ГКПП-Капъкуле. Струпването на товарни автомобили е причинено от ремонта на българския граничен пункт "Капитан Андреево", който работи с намален капацитет.

Турските шофьори се оплакват, че чакат прекалено дълго на границата. Българските митнически власти са уведомила администрацията на Капъкуле, че реконструкцията и разширяването на плаца на Капитан Андреево ще продължи и през следващите дни.

Цялостната реконструкция на ГКПП "Капитан Андреево" ще приключи през юни, съобщи областният управител на Хасково Кадир Исов, цитиран от БНР. По план ремонтът е трябвало да приключи до края на миналата година, но проблеми с фирмите-изпълнители са забавили изпълнението.

 

Ремонтът на най-големия ни сухопътен граничен пункт Капитан Андреево започна през ноември 2012 година. Парите за реконструкцията - близо 40 милиона евро са осигурени със заем от Международната банка за възстановяване и развитие и 13 милиона евро от държавния бюджет.

След като влезе в експлоатация новият граничен пункт  се очаква проблемите с километричните опашки да отпаднат. Платната за леките автомобили ще станат 22 вместо досегашните 14 и за едно денонощие ще бъдат обработвани 1000 тежкотоварни автомобила.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 23.04   181 г. пр.н.е. – В Рим е открит храмът на Венера, превърнал се в място за поклонение на куртизанките. 1348 г. – Крал Едуард III учредява Орден на жартиерата в...