Робърт Де Ниро ще изиграе измамника и бивш шеф на Nasdaq Бърнард Мадоф

07.11.2011 | 11:30
по статията работи:
Предстои да излезе филм, който ще бъде продуциран от компанията на актьора и ще се базира на книга, написана по разказите на семейството на Мадоф
Робърт Де Ниро ще изиграе измамника и бивш шеф на Nasdaq Бърнард Мадоф

Робърт Де Ниро ще изиграе измамника Бърнард Мадоф в първия голям филм за изградената от него финансова пирамида.

Телeвизия HBO е купила правата за публикуваната неотдавна книга "Истина и последици: Живот в семейство Мадоф", написана с помощта на сина на aмериканския финансист и бивш управител на фондовия пазар Nasdaq - Андрю, и други членове на семейството.

Андрю и майка му Рут участваха в представянето на книгата с появата си в телевизионни предавания, включително в пространно интервю за предаването "60 минути".

68-годишният Де Ниро ще изиграе ролята на бившия финансов експерт от "Уолстрийт" Бърнард Мадоф, който успя да измами инвеститорите, изграждайки финансова пирамида на стойност 50 милиарда долара.

Мадоф беше осъден на 150 години затвор, а семейството му се отрече от него след самоубийството на големия му син Марк през декември 2010 г., защото не можел да живее със срама от злоупотребите на баща си.

Биографията ще бъде използвана като източник на материал за филма, който ще бъде продуциран от Де Ниро и неговата партньорка Джейн Розентал в компанията му Tribeca Productions ("Трибека Продакшънс"), съобщи БГНЕС.

Книгата е написана от Лори Сандел и разказва за живота на семейството след ареста на Мадоф преди четири години. Тя разкрива, че Мадоф и съпругата му Рут опитали да се самоубият след разкриването на измамата.

 

Оцени статията:
5.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 21.03   1191 г. – Целестин III става римски папа. 1201 г. – Българо-византийски войни: Започва Обсадата на Варна. 1590 г. – Персийско-османска война...