Румяна Бъчварова може да поеме поста на вътрешен министър

05.03.2015 | 13:00
по статията работи: Десислава Маданска
Тя ще гарантира спокойствието, смята премиерът Бойко Борисов
Румяна Бъчварова може да поеме поста на вътрешен министър
Снимка: iNews.bg / Радила Радилова

Вицепремиерът Румяна Бъчварова е кандидатурата на премиера Бойко Борисов за поста на подалия оставка вчера вътрешен министър Веселин Вучков. Това обяви министър-председателят от парламентарната трибуна.

"Ще предложа за министър човек, който ще гарантира спокойствието. Ще положа огромни усилия милиционерски номера да не минават повече. Дано колегите от БСП, ДПС и "Атака” да ме разберат правилно”, добави той.

Според премиера оставката на Веселин Вучков е изключително некоректен акт - и към него, и към правителството.

Стабилността на България в тези няколко месеца, особено след няколкократното превъртане на служебни правителство е жизнено важна, смята министър-председателят.

"Затова с много уважение и благодарност съм се отнасял към опозицията и тези, които са ни подкрепяли. Считал съм, че стабилността в сферата за сигурност и връщането на държавата във времето, когато полицейщина, съмнения за подслушване, където бяха заподозрени, когато има баланс в служите, носи повече сигурност”, добави той.

"За мен беше крайно изненадващо, във време, по покана на ДАНС, е дошъл директора на ФБР, преди обяда, да се иска неговата оставка. Винаги пред своите колеги и от ГЕРБ, и Реформаторския блок, съм казвал, че премиерът, министрите, носят отговорност за службите и какво правят те. Има прокуратура, която разследва, ако някой нарушава закона”, подчерта премиерът.

"За мен бе изключително изненадващо точно вчера министър Вучков да постъпи по този начин – демонстративно ми даде оставка, при което за 5 секунди съм я бавил. Това е изключително некоректен акт и към мен, и към правителството”, каза още Бойко Борисов.

"Утре ще дойда в парламента и ще искам оставките на Писанчев и Лазаров. Моля тези, които са се подписали под споразумение, да бъдат в зала, за да не се налага тези колеги да ни подкрепят”, обърна се Борисов към ДПС.  

Депутатите от Реформаторския блок, АБВ и ГЕРБ останаха доволни от номинацията на премиера. От ДПС обаче бяха категорични, че ще гласуват против избора на Бъчварова. 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 25.04   1154 г. – Мюсюлмански войски, предвождани от Нур ад Дин превземат Дамаск. 1699 г. – Състои се сватбата на немския граф Лудвиг Крафт фон Насау-Саарбрюкен и...