Руските шпиони се очаква да пристигнат в Москва днес

09.07.2010 | 17:00
по статията работи:
10-та шпиони са били депортирани от Съединените щати късно снощи

Руските шпиони, които бяха експулсирани от Съединените щати при най-драматичната размяна на шпиони от времето на Студената война, се очаква да се завърнат в Русия днес, заяви руски източник.

Високопоставен руски представител, запознат с проблема, който пожела анонимност, заяви, че агентите на Кремъл се очаква да пристигнат в Русия днес. Той отказа да разкрие повече подробности.

Говорител на министерството на външните работи отказа да коментира, като посочи, че министерството ще публикува съобщение по въпроса скоро.

Канал 1 на руската телевизия пусна репортаж, показващ руските шпиони, които се качват на самолет от неуточнено място в САЩ. Телевизията посочи, че самолетът заминава за Русия.

Местната телевизия NY1 в Ню Йорк съобщи по-рано, че 10-та шпиони са били депортирани от Съединените щати късно снощи. Сред руските шпиони са Ана Чапман, чиито голи снимки и пикантен личен живот обиколиха таблоидите по света, както и перуанската журналистка Вики Пелаес, признала, че е пренасяла писмо, написано с невидимо мастило. Руският вестник "Комерсант" посочи, че родителите на Чапман очакват да видят дъщеря си в Москва в петък следобед.

Сделката беше най-сензационната размяна на шпиони от разгара на Студената война. В замяна на освободените руски шпиони, Русия се съгласи да освободи четирима души, осъдени за шпионаж за западни страни, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Женевски конвенции
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 03.10   42 пр.н.е. – Битка при Филипи: Триумвирите Марк Антоний и Октавиан Август водят решителна битка с войската на убийците на Цезар – Марк Юний Брут и Касий. 1868...