САЩ и ЕС продължават разговорите за свободна зона за търговия

05.10.2014 | 13:45
по статията работи: Мина Стойчева
Двете страни обсъждат Трансатлантическото търговско и инвестиционно партньорство
САЩ и ЕС продължават разговорите за свободна зона за търговия
Снимка: Sxc.hu

Властите на САЩ и Европейският съюз (ЕС) обявиха, че са направили крачка към премахването на търговските бариери между тях. Представители на Щатите тази среща проведоха среща с такива от съюза в Мериленд. Все още не е ясно до какви решения се е стигнало по време на обсъжданията, но има вероятност те да завършат с договорка за изграждането на най-голямата в света свободна зона за търговия, пише “БиБиСи”.

Според представителите на САЩ крайната цел на тези разговори е да се създадат възможности за осигуряване на работни места, както и на засилване на търговията и инвестициите на страната с държавите-членки на ЕС.

По думите на Дан Мълени, който преговаря от страна на Щатите, подобна цел ще бъде постигната с премахването на таксите върху внасяните стоки. По неговите думи по време на разговорите от тази седмица двете страни са тръгнали от “обсъждане на основните цели до такова на конкретни мерки, които ще доведат до изпълнението им”.

Срещата между представителите на САЩ и ЕС е част от Трансатлантическото търговско и инвестиционно партньорство (ТТИП). Разговорите по него стартираха през миналата 2013 г. и е планирано да приключат до края на 2014 г. 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 26.03   1812 г. – Земетресение разрушава Каракас, Венецуела. 1828 г. – Австрийският композитор Франц Шуберт изнася единствения си публичен концерт. 1841 г. –...