САЩ също въведе нови санкции срещу Москва

12.09.2014 | 18:50
по статията работи: Мина Стойчева
Ограниченията се отнасят до руските петролни компании, както и до шест банки
САЩ също въведе нови санкции срещу Москва
Снимка: Sxc.hu

САЩ последва примера на страните-членки на ЕС и също въведе нови санкции срещу Москва. В полето на действие на ограниченията влизат компаниите в петролната и военната индустрия. Освен това в списъка с рестрикции са включени конкретно "Лукойл" , "Газпром", "Газпром нефт", "Сургутнефт" и "Роснефт".

Освен това американските власти планират санкциите да се отнасят и до „Сбербанк“. Целта е да се ограничи достъпът на финансовата институция до дълговите и финансовите пазари, пише iNews.

Налагането на новите санкции е консолидирано с влизането на сила на европейските рестрикции спрямо Москва. От своя страна държавите-членки също наложиха ограничения до финансовите пазари в Европа на руските петролни компании.

От финансовото министерство в Америка съобщиха, че физически лица и компании от САЩ няма да имат право занапред да търгуват с "Ростех" , занимаваща с технологии и военно производство. Освен това ще бъдат замразени активите на 5 държавни компании, разработващи отбранителните технологии.

Санкциите за петролните компании ще засегнат проучването и добива в руски води, Арктическото крайбрежие. В допълнение рестриктивните мерки ще засегнат и 6 руски банки. Към тях, както вече беше споменато, ще влиза „Сбербанк“, чийто пазарен дял е най-голям. 

Русия смята да ограничи вноса на западни автомобили и дрехи. Причината за това е търговския спор, който продължават да водят Кремъл и ЕС. Предупреждението идва след като в четвъртък дипломатите от ЕС сложиха край на продължаващата цяла седмица безизходица заради новия кръг от санкции срещу Кремъл.

Те се съгласиха да въведат в сила мерки, които ще забранят на най-големите руски нефтени държавни компании да заемат пари на европейските капиталови пазари. Забраната е да се отпускат заеми на „Роснефт“, „Газпром Нефт“ и „Транснефт“ за период, по-дълъг от 30 дни.

Русия вече обяви, че може да спре доставките за ЕС на своя продукция от транспортния сектор или други части на леката промишленост.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 09.05   1502 г. – Христофор Колумб потегля от Испания за своето четвърто и последно пътешествие до Новия свят. 1881 г. – след държавен преврат е съставено Петото...