Само "Смарт груп" проявявала интерес към "Кремиковци"

21.11.2008 | 10:39
по статията работи: Петър Чернев
За оздравителен план в комбината ще може да се говори най-рано през април догодина
Само "Смарт груп" проявявала интерес към "Кремиковци"

На този етап само с украинската „Смарт груп“ се водят сериозни разговори за „Кремиковци“, каза синдикът на предприятието Цветан Банков, цитиран от БГНЕС. Разговорите са съсредоточени около възможността компанията да стане оператор на комбината, като доставя суровини на ишлеме.

„Според мен интересите на „Смарт груп“ към „Кремиковци“ са дълготрайни“, отбеляза синдикът. Той уточни, че от нито една друга фирма няма документ, който да предлага някаква форма на работа с „Кремиковци“. Банков потвърди това за английската фирма „Стемкор“ и за чешката финансова компания, която вчера направи представяне пред ръководството и синдикатите. Чешката компания е специализирана във финансиране при кризи на производства.

Синдикът на „Кремиковци“ посочи още, че в момента в комбината работят електропещта и цехът за валцуване. По график се изплащат заплатите за септември. Цветан Банков уточни, че в процеса по несъстоятелност на металургичния гигант е още твърде рано да се говори за оздравителен план. Такъв може да има най-рано през април догодина. Дотогава трябва да се изчисти въпросът с предявяванията от страна на кредиторите на „Кремиковци“, както и с намеренията на фирмите, които проявяват интерес към комбината. Синдикът уточни, че някои от предявяванията от кредитори на „Кремиковци“ са описани в 3000-4000 страници.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 21.06   1913 г. – По време на Междусъюзническата война българската 2-ра армия губи боевете при Кукуш и Лахна. Кукуш е превзет и изгорен от гръцката армия. 1918 г. –...