Седмицата на БФБ-София завърши на негативна територия

12.12.2008 | 16:19
по статията работи: econ.bg
Обемът на търговията се покачи до около 4 млн. лева. Общият оборот през седмицата достига до 14 млн. лева.
Седмицата на БФБ-София завърши на негативна територия

Индексите на борсовата търговия у нас отново регистрират спад и приключиха седмицата "на червено". Общият оборот се покачи, но обемът на търговията е нисък и остава в рамките на около 4 млн. лева, като през седмицата бяха слючени сделки на обща стойност малко над 14 млн. лева

Стойността на SOFIX достигна до точно 361,32 пункта, като най-старият индекс на борсата регистрира спад от 1,82 на сто. Днес 4 от общо 20 компании, включени в тесния индекс на борсата, регистрираха ръст.  

С 2,18% се увеличава пазарната капитализация на Каолин АД (6К1), като по този показател това е най-добре представящата се компания сред blue chip-овете днес. Акциите на компанията достигнаха до цена 3,47 лева за брой. С 2% поскъпнаха и книжата на Монбат АД (5МВ), като седмицата приключи при цена на книжата 4,80 лева.

При софийската компания Топливо АД (3TV) обаче тенденцията се обърна – след вчерашния ръст от 5%, днес книжата се търгуваха за 5,90 лева. Това представлява спад с 6,35%. Индустриален холдинг България АД (4ІD) продължава с разнопосочното си представяне от последните седмици. Акциите на дружеството днес поскъпнаха с поевтиняха с малко над 5% до цена 1,59 лева.

Широкият индекс BG40 задълбочава спада си и стойността  му достигна до 107 пункта или понижение от 2,76%.

Негативно е движението и при останалите индекси на борсовата търговия у нас - BGREIT регистрира спад от 2,71% и стойността му вече достига до 45,61 пункта. След спад от 2,13% стойността на другия индекс BGTR30 е 274,23 пункта.

Компенсаторните инструменти завършиха седмицата със сериозен ръст. Цената на поименните компенсационни бонове се увеличи с 15,36% до 0,30 лева. Сделки с компенсаторни записи на пода на борсата днес се извършваха на ниво 0,29 лева. Книжата поскъпнаха с 12,4%. Жилищните компенсаторни записи поскъпнаха по-ограничено – с 6,52% до 0,25 лева.


Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 17.09   1156 г. – Основано е херцогство Австрия. 1176 г. – Византийско-селджукски конфликти: В Битката при Мариокефалон Византия губи надеждите си за отвоюване на Мала...