Седмицата на БФБ-София започна с разнопосочно движение на индексите

08.12.2008 | 15:47
по статията работи: econ.bg
Общият оборот намалява до 2,2 млн. лева, след почти 24 млн., регистрирани в петък
Седмицата на БФБ-София започна с разнопосочно движение на индексите


Началото на седмицата започва с разнопосочно движение за основните индекси на борсовата търговия у нас. Общият оборот намалява до 2,2 млн. лева, след 24 млн. в петък.

Стойността на SOFIX достигна до 370,72 пункта, като най-стария индекс на борсата регистрира ръст от 0,37 на сто. В днешната сесия 5 от общо 20 компании, включени в тесния индекс на борсата, регистрираха загуби.  

Сред големите губещи днес е Неохим АД (3NB). Химическото дружество стабилизира представянето си през изминалата седмица и акциите му тръгнаха нагоре. Днес обаче негативните настроения се завърнаха и книжата поевтиняха с над 5% до 37 лева за брой.  

На обратния полюс обаче е представянето на черноморското дружество Албена АД (6АВ), въпреки че в петък беше сред най-големите губещи на пода на БФБ-София. Търговията с акции на дружеството се извършваше на ниво 30,79 лева в края на сесията. Това представлява ръст от 6,11% и по този показател това е най-добре представящата се компания сред blue chip-овете днес.

„На зелено” излезе и Монбат АД (5МВ). Сесията приключи при цена на акциите 4,85 лева за брой.

Широкият индекс BG40 задълбочава загубите си и днес стойността му достигна до 107,29 пункта или спад от 0,91%.

Разнопосочно е движението и при останалите индекси на борсовата търговия у нас - BGREIT отчете спад от 0,49% и стойността му вече достига до 46,76 пункта. След ръст от 1 процент стойността на другия индекс BGTR30 вече е 281,9 пункта.

Общият оборот днес е 2,242 млн. лева.

Компенсаторните инструменти завършиха на отрицателна територия. Цената на жилищните компенсаторни записи рязко падна до 0,20 лева. Понижението е със 7% спрямо предходната сесия. Сделки с компенсаторни записи на пода на борсата се извършваха на ниво 0,23 лева, като процентно изменението е с 0,85% в посока надолу. Поименните компенсационни бонове поевтиняха с малко над 3% до 0,25 лева.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 18.09   96 г. – След убийството на Домициан за римски император е определен Нерва – първият от Петимата добри императори. 1502 г. – Христофор Колумб достига...