Синхронизират срока за приемане на общинските бюджети

27.01.2011 | 10:19
по статията работи:
Промяната беше приета на първо четене в Закона за общинските бюджети
Синхронизират срока за приемане на общинските бюджети

Депутатите приеха на първо четене Закона за изменение и допълнение на Закона за общинските бюджети, предаде Агенция "Фокус". Поправката е внесена от депутатите от ГЕРБ Любен Татарски, Георги Икономов и Атанас Камбитов. Тя е във връзка с текст, приет в Закона за държавния бюджет за 2011 г., гласуван в края на миналата година.

С промените се синхронизира срока за приемане на общинските бюджети в съответствие със Закона за държавния бюджет на Република България за 2011 година - 45 работни дни. Предлага се също да се въведе срок от 30 работни дни от обнародването на Закона за държавния бюджет за съответната година, в който кметът на общината да внесе проектобюджета за обсъждане и приемане в общинския съвет.

При забавено внасяне на проектобюджета от кмета на общината общинският съвет е длъжен да приеме бюджета на общината в срок от 15 работни дни от внасянето му. При неспазване на съответните срокове се предвижда от страна на кмета на общината и общинските съвети се предвижда органите, допуснали съответното нарушение да не получават възнаграждение до внасянето, съответно до приемането на бюджета на общината.

Георги Икономов от ГЕРБ заяви, че този законопроект ще въведе ред и конкретика при приемането на общинските бюджети и ще гарантира по-добрата работа на общинските съвети.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 16.09   1620 г. – От Плимут (Англия) потегля корабът Мейфлауър, чиито пътници създават в Плимут (Масачузетс), първата английска колония в Америка. 1794 г. – Стойко...