Следенето в интернет може и да не се случи

02.02.2012 | 15:47
по статията работи: Петър Чернев
НС ще ратифицира документа с резерви, обявиха от ГЕРБ
Следенето в интернет може и да не се случи
Снимка: Sxc.hu

При ратифициране от Народното събрание на АСТА в частта за интернет-доставките да бъде записано, че има резерви и ще се прилага действащото в момента българско законодателство.

За това са се споразумели на среща при премиера Бойко Борисов представители на IT-сектора, доставчици на интернет-услуги и депутати от ГЕРБ. Новината съобщи пред журналисти в парламента заместник-председателят на ПГ на управляващата партия Валентин Николов, информира БТА.

Законодателството в частта за интернет-доставките категорично няма да се променя и това ще бъде отстоявано от ПГ на ГЕРБ при ратифициране на търговското споразумение, заяви Николов. Той добави:  "Когато ратифицираме конкретните текстове, засягащи интернет, ще запишем, че има резерви и българското законодателство няма да се променя".

Такава била правната техника за ратифициране на международни документи.

Председателят на Асоциацията на потребителите на телекомуникационни услуги Янаки Ганчев също заяви, че на срещата министър-председателят е уверил, че ACTA ще бъде частично ратифицирана. В резултат по отношение на интернет ще остане да действа досегашното законодателство, информира Дарик радио.

Представителите на потребителите показаха сключено споразумение с Борисов за това ACTA да бъде рафитицирана с резерва, така че да не бъда следен трафикът в интернет. Фани Давидова от Програма "Достъп до информация" добави, че не вижда как едно такова споразумение може да бъде подписано частично.

Междувременно стана ясно, че има доста юридически неясноти около акта. В резултат може да се получи така, че българският парламент да ратифицира  документа"под условие", а през юни е възможно Европейският парламент да го ратифицира без условие и отново България да трябва да го прилага в оригинал, информира БНР.

От Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) се обявиха против споразумението ACTA.

Оцени статията:
5.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 11.04   1079 г. – Със заповед на полския крал е екзекутиран епископа на Краков Станислас, който по-късно е канонизиран и става покровител на Полша. 1241 г. –...