Смартфоните стават по-смарт от хората?

18.11.2013 | 15:10
по статията работи: Георги Георгиев
Според експертите интелигентните джаджи постепенно ще поемат контрола върху живота ни
Смартфоните стават по-смарт от хората?

Само след четири години на пазара ще се предлагат смартфони, които ще надминават средностатистическия човек по интелектуални възможности. С това твърдение експерти от технологичния отрасъл за пореден път предрекоха незавидно бъдеще за човешкия род

В бъдеще смартфоните, които всеки от нас ще държи в джоба си, ще могат да предсказват следващите ни действия, се казва в аналитичен доклад на Gartner.

Вицепрезидентът на компанията Каролина Миланези пояснява, че смартфоните ще станат по-умни от хората, тъй като ще притежават голямо количество знания. За това ще бъде необходимо съгласието на потребителя на устройството за съхраняване и обработване на информацията в облачните хранилища на данни, отбелязва още изследователката.

Смартфоните обаче ще вземат контрол над живота ни постепенно – като започнат с автоматичното съставяне на списъци от цели за деня, отговор на електронната поща, анализ на ситуацията със задръстванията и изпращане на поздравления за празниците на приятели, джаджите ще преминат към решаването на по-сложни задачи. Например като види, че закъсняваме за среща, смартфонът сам ще изпраща необходимото писмо с извинение.

Мобилното устройство ще бъде способно, освен всичко останало, самостоятелно да прави покупки. То ще получава необходимата за своите действия информация от календара, от различни датчици въз основата на анализ на местоположението на притежателя си.

"Към 2017 г. смартфоните ще са по-умни от вас", заключава Миланези.

Лекарите, за разлика от аналитиците на Gartner, не изпитват оптимизъм по този повод. Какви са техните тревоги за здравето ни, можете да прочетете в iNews.bg.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 18.09   96 г. – След убийството на Домициан за римски император е определен Нерва – първият от Петимата добри императори. 1502 г. – Христофор Колумб достига...