Собственикът на Empire State Building излиза на борсата

14.02.2012 | 11:19
по статията работи: Елица Елефтерова
Компанията смята да се превърне в огромен инвестиционен фонд за имоти
Собственикът на Empire State Building излиза на борсата
Снимка: Sxc.hu

Компанията, която управлява и притежава част от знаковия американски небостъргач Empire State Building, планира да привлече от капиталовия пазар до 1 млрд. долара чрез първично публично предлагане на акции (IPO), информира Bloomberg.

Фирмата Empire State Realty Trust предвижда да листва акциите си на Нюйоркската фондова борса, сочат подадените документи за целта в Американската комисия по ценни книжа и фондови борси.

Компанията смята да обедини в едно подразделенията си, създадени за инвестиции в недвижими имоти, и да се превърне в огромен инвестиционен фонд за имоти.

Засега няма обявени подробности за цената или броя на планираните за продажба акции. Ясно е само, че съветници по предлагането ще бъдат инвестиционните банки Bank of America, Merrill Lynch и Goldman Sachs Group.

Повече за Empire State Building

Намира се в Манхатън. Сградата е завършена през 1931 г. и дълги години е най-високата сграда не само в Ню Йорк, но и в света. След терористичните атаки от 2001 г. небостъргачът връща лидерската си позиция в Ню Йорк, въпреки че в световен мащаб вече има много по-високи сгради.

Превърнал се в символ на американската икономика и култура, той се издига на 102 етажа, като общата му височина (заедно с антената) е 443,2 метра. Според данни на сайта на Empire State Building общото му тегло е 365 хил. тона.

Той е обявен за "Най-известната офис сграда в света", а проучване сред населението, извършено от Американския институт на архитектите, му отрежда титлата "любимата сграда на Америка".

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 15.04   1715 г. – В Южна Каролина индианците убиват 90 английски заселници, което става повод за започване на войната между англичаните и индианците. 1795 г. – Литва е...