София номер 1 сред най-евтините туристически дестинации

12.06.2013 | 11:08
по статията работи: Петя Бързилска
Столицата ни беше отличена в класация на международен туристически сайт
София номер 1 сред най-евтините туристически дестинации

Доброто обслужване и идиличната обстановка често не са сред плюсовете на София като туристическа дестинация. Ниските цени за чуждите посетители обаче вдигат доста рейтинга на страната.

Евтините почивки и екскурзии, които българската столоца предлага, "спечелиха" първото място на София в класацията за най-евтина дестинация за чужденци. Сайтът за пътуване TripAdvisor.com с проучването си TripAdvisor’s TripIndex Cities 2013 поставя България на челно място като дестинация, за която не е нужно туристите да харчат много, предаде iNews.bg.

София например предлага най-евтиното излизане вечер. Най-скъпият град, почти четири пъти по-скъп от нашата столица, е Осло, Норвегия

"Ако наистина сте решени да посетите Европа, може да сключите изгодна сделка. Можете да си осигурите много добро "бягство" на напълно поносима цена в София, България. Там нощувката в хотел ще ви струва под 100 долара", заявява един от шефовете на сайта Брук Ференциск. 

Да те "отличат" с приза за евтина дестинация не е толкова лесно. "Титлата" дадено място получава, след като бъдат проучени цените на хотелите, коктейлите, вечерята и прибирането с такси. 

По тези критерии според сайта най-добрите оферти за лятото са в Източна Европа, южните американски градове и Азия.  Сред другите "евтини" места, освен страната ни, са Маями Далас, Атланта, Варшава и Будапеща. 

Ню Йорк пък се намира в долната част на класацията, като той е определен за 4-тата най-скъпа дестинация. "Скъпите" места са и Цюрих, Стокхолм и Париж.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...