Социален център ще подпомага нуждаещите се в Бургас

21.11.2012 | 14:23
по статията работи: Теодора Пенева
Стойността на проекта е близо 240 хил. лв., а средствата са предоставени по ОПРЧР
Социален център ще подпомага нуждаещите се в Бургас

Община Бургас е спечелила проект за изграждането на социален център в рамките на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ (ОПРЧР), схема „Помощ в дома“. Това информираха от пресцентъра на администрацията.

Предмет на проекта е изграждането на Звено за услуги в домашна среда към Домашния социален патронаж. Общата му стойност е 238 529 лв., а договорът за изпълнение беше подписан в понеделник, 19 ноември 2012 г.

Социалното звено ще извършва три основни типа почасови дейности. Това са дейности за лична помощ (в това число такива с медико-социална насоченост), дейности за социална подкрепа и социално включване и комунално-битови дейности.

Оценката на потребностите  на желаещите да ползват услугата ще се извършва от дирекция „Социално подпомагане” – Бургас, по утвърдена  методика за целите на настоящата процедура. По този начин ще бъде въведен допълнителен контролен механизъм за гарантиране на достъпа на действително нуждаещи се лица до услугите, а от друга страна ще се гарантира приемственост в обслужването на лицата, които до момента ползват услугите „личен асистент", „домашен помощник" и „социален асистент" след приключване на финансираните проекти, уточняват от Община Бургас.

В рамките на Звеното за услуги в домашна среда ще бъдат наемани безработни лица. За предоставяните почасови услуги потребителите ще заплащат такси, определени по реда на Закона за местните данъци и такси.

Ще бъдат обособени две целеви групи в рамките на проекта: деца и лица с трайни увреждания и невъзможност за самообслужване, и дългосрочно безработни лица, активно търсещи работа.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 22.02   1358 г. – По време на Парижкото въстание граждани превземат кралския дворец. 1540 г. – Мари дьо Гиз е официално коронована за кралица на Шотландия. 1635 г....