Спад на търговията на дребно в САЩ през януари

13.02.2014 | 17:10
по статията работи: Симеон Досев
Причината е лошото време в началото на годината
Спад на търговията на дребно в САЩ през януари

Търговията на дребно в САЩ отбеляза най-голям спад през януари за последните 10 месеца. Основната причина е лошото време в началото на годината, което е довело до сериозен спад на потреблението, информира агенция „Блумбърг“.

Понижението през първия месец на 2013 г. е в размер на 0,4% спрямо спад от 0,1% през декември. Първоначалните данни за последния месец на миналата година сочеха ръст на търговията, но стойността по-късно беше ревизирана.

Прогнозите на „Блумбърг“ сочеха липса на промяна през януари в сравнение с декември.

Производителите на автомобили заявяват, че лошото време е затруднило доставките. General Motors отчитат спад на продажбите с 12%, а Ford със 7,5%. Понижение на продажбите в САЩ регистрират и други автомобилни компании, в това число Toyota и Honda.

Търговията на дребно, без да се вземат предвид моторните превозни средства, остава непроменена, след като нарасна с 0,3% през декември.

Във веригите за облекла разходите намаляват с 0,9%, а в универсалните магазини с 1,5%. Понижение има и при веригите за мебели, както и при търговците на книги, спортни стоки и музикални продукти.

Ръст на продажбите е отчетен в сектора на електрониката, строителните материали, бензиностанциите и хранителните стоки.

Друг доклад, изнесен днес (13 февруари), показа ръст на молбите за помощи при безработица с 8000 до 339 хил. през последната седмица.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 11.04   1079 г. – Със заповед на полския крал е екзекутиран епископа на Краков Станислас, който по-късно е канонизиран и става покровител на Полша. 1241 г. –...