Специалисти от Свищов учат румънци как се прави сирене

12.12.2007 | 17:22
по статията работи: Апостол Апостолов
Румънски предприятия са закупили оборудване от Хасково
Специалисти от Свищов учат румънци как се прави сирене

"Български технологични специалисти от Свищов учат румънци как да произвеждат висококачествени млечни продукти", съобщи Петре Филип, председател на Асоциацията за малък и среден бизнес и вицепрезидент на Асоциацията на млекопроизводителите в румънската област Телеорман. Той присъства на пресконференция във Велико Търново за представянето на проект "Ресурсен център за румънско-българско партньорство", предаде Агенция "Фокус".

Румънецът добави, че има предприятия в област Телеорман, чиито инсталации за преработка на мляко са закупени от хасковска фирма, което пак показвало доброто взаимодействие на бизнеса между двете страни. "При нас се усеща недостиг на квалифицирана работна ръка", каза той, но отчете, че безработицата е по-малка от тази в България. По думите му търсени в Румъния са българските строители, но са и добре заплатени. Най-често се използват кадри, които са от крайдунавски градове. Дневната надница на строител там е 50 евро.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 21.11   695 г. – Свети Вилиброрд е ръкоположен за пръв епископ на фризийците. 1344 г. – Започва строежът на сегашната катедрала "Свети Вит", когато епископът...