Срещу българите във Великобритания нямало дискриминация

07.06.2013 | 16:30
по статията работи: Ралица Стоянова
Или поне посланик Джонатан Алън не е чул за такава
Джонатан Алън, посланик на Великобритания в България
Джонатан Алън, посланик на Великобритания в България
Снимка: Econ.bg
Още по темата

Има много българи, които работят във Великобритания, и не виждам да има дискриминация от страна на правителството и работодателите". Това каза във Варна посланикът на Великобритания у нас Джонатан Алън, който е в крайморския град в рамките на отбелязването на Британската седмица в България, предаде БТА.

Работодателите се интересуват кой е най-добрият за поста и работата. Алън не е чул, че българите имат проблеми. Според него не е вярно, че британският работодател предпочита служители от Британската общност, отколкото от едни или други европейски държави.

Посланикът посочи, че за България има временни ограничения и те ще отпаднат в края на годината. След това българите, които желаят да работят във Великобритания, са добре дошли.

Всички ограничения за български и румънски работници на пазара на труда в останалите страни членки ще бъдат премахнати през 2014 година. Великобритания най-остро се противопоставя срещу премахването на ограниченията за родните работници.

Заместник-председателят на Европейската комисия Вивиан Рединг защити българските емигранти. Тя заяви, че въпросът за свободното движение в ЕС не подлежи на преговори и ЕК ще остане твърда. 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...