Срути се сграда в центъра на София*

11.06.2012 | 10:29
по статията работи: Петър Чернев
Ще бъдат налагани максимални глоби на собственици, които не подържат своите сгради, закани се Фандъкова
Срути се сграда в центъра на София*
Снимка: Булфото

Ще бъдат налагани максимални глоби на собственици, които не подържат своите сгради. Това каза тази сутрин кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова. Тя посети частна сграда, от която тази сутрин паднаха елементи от козирката. При инцидента няма пострадали граждани. Зданието се намира на ъгъла и бул. „Дондуков” и бул. „Васил Левски”.

Според информация на Дарик радио част от козирка на сграда се стовари върху сладкарница. Няма пострадали хора, тъй като инцидентът се е случил рано сутринта, преди заведението да отвори.

Към районните администрации с нейна заповед са създадени комисии, които извършват огледи на опасни елементи от фасадите и комините на столичните сгради. Собствениците, чиито сгради се нуждаят от ремонт ще получат предписание за извършване на строителните дейности. След изтичане на законовия срок ще бъдат глобявани.

Това е поредният случай на инцидент със стара сграда в София. Преди година балкон на стара кооперация се срути и уби един човек, а ранените бяха двама. Пет години по-рано на ул. "Алабин" в София, няколкоетажна сграда се срути и затрупа две момичета в автомобила им.

*Информацията е актуализирана към 13.40 ч.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 16.04   1071 г. – С превземането на Бари Италия се освобождава напълно от Византийска власт. 1346 г. – В Скопие Стефан Душан обявява създаването на Сръбско царство,...