Стартира конкурс за химн на Пловдив

20.03.2009 | 13:59
по статията работи:
На 14 юли конкурсната комисия трябва да обяви своя избор и да го внесе за разглеждане в Общинския съвет
Стартира конкурс за химн на Пловдив

Известни творци ще разглеждат предложенията за химн на Пловдив,. Това стана ясно днес на пресконференция в общината. В работната група са включени музикантите Стефан Белев, Веселин Койчев, проф. Николай Стойков, Митко Щерев, Теодосий Спасов и поетите Александър Секулов, Николай Заяков, Петър Анастасов, Иван Теофилов. Те ще преценяват текстовете и композициите, които ще представят участниците в конкурса.

В комисията са включени още председателят на Комисията по култура и туризъм Костадин Кисьов и нейните членове Даниела Дженева и Севда Петрова, зам.-председателят на Общинския съвет Тодор Христев, поетесата Божана Апостолова, проф. Анастас Славчев, музикант, директорът на библиотека "Иван Вазов" проф. Радка Колева и изпълнителният директор на ПОТ Евгени Тодоров. Те определят принципите и регламента на конкурса, отговарят за неговото провеждане и общественото обсъждане, класират предложенията и предоставят на кмета своето решение.

Конкурсът ще продължи до 30 юни, а до 10 юли на обществен дебат ще бъдат подложени трите класирани творби. Седмица по-късно в Общинския съвет ще бъде внесено предложение за бъдещия химн на града, уточниха от общината.

"Ако повечето пловдивчани го харесат, ще го утвърдим. Но ако няма обществена подкрепа, ще продължим работата по създаване на химна", заяви председателят на Общинския съвет Илко Илиев.

До 30 април 2009 г. се приемат текстовете. Те се подават в 2 екземпляра в деловодството на общината. Текстовете може да са написани специално за конкурса или избрани от вече издадени стихосбирки.

5 препоръчителни текста, подбрани от комисията, ще бъдат обявени на 12 май. Вариантите за текстове с музика се събират до 19 юни, като музикалните композиции трябва да са на нотна партитура и на демо запис на CD.

След като работната група на творците даде своето мнение за всяко от предложенията, конкурсната комисия ще подбере 3 от тях, които ще бъдат представени на пловдивчани за обществен дебат. Коментари и мнения може да се изпращат по електронна поща на адрес himnplovdiv@abv.bg до 10 юли.

На 14 юли конкурсната комисия трябва да обяви своя избор за химн на Пловдив и да го внесе за разглеждане в Общинския съвет на 16 юли.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 20.09   622 г. – Мохамед и негови последователи се преселват от Мека в Медина, което е начало на арабското летоброене. 1378 г. – С избирането за Климент VII за...