Стартира схема за подпомагане на енергийна ефективност в образователната инфраструктура на 178 общини

02.03.2010 | 13:10
по статията работи:
Над 27 млн. лв. е финансовата помощ по схемата
Стартира схема за подпомагане на енергийна ефективност в образователната инфраструктура на 178 общини

178 общини могат да кандидатстват за внедряване на мерки за енергийна ефективност в образователната инфраструктура, информират от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Мерки за енергийна ефективност ще бъдат внедрени в детски ясли и градини, обединени детски заведения, начални, основни и средни училища след реализирането на схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Подкрепа за прилагане на мерки за енергийна ефективност в общинската образователна инфраструктура на 178 малки общини".

За финансовата помощ в общ размер на 27 265 087,74 лева по схемата от ОП "Регионално развитие" може да се кандидатства от днес до 16.00 часа на 4 юни. Минималният и максималният размер на отделните проекти, които ще бъдат подкрепени, е съответно 200 000 и 1 000 000 лева. Безвъзмездната помощ по настоящата схема, отпускана чрез Европейския фонд за регионално развитие, не може да надвишава 85% от общата стойност на проектното предложение. В тази връзка кандидатите трябва да осигурят задължително 15% собствен принос.

Дейностите, които ще бъдат приложени за осигуряване на енергийна ефективност в образователните институции на територията на 178-те общини, включват топлоизолация, подмяна на дограма, локални инсталации и/или връзки към системите за топлоснабдяване, газоснабдяване и извършване на обследвания за енергопотребление. Схемата цели да осигури използването и на възобновяеми енергийни източници в образователната инфраструктура в малките общини.

Пълният комплект от документи и насоките за кандидатстване по схемата безвъзмездната финансова помощ са публикувани на интернет страниците на Министерството на регионалното развитие и благоустройството в раздел Търгове/ Обяви, на оперативната програма www.bgregion.eu в секция Отворени търгове и на Единния информационен портал www.eufunds.bg.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 24.05   1798 г. – Започва ирландско въстание за независимост от Англия. 1819 г. – Американският колесен параход "Савана" се отправя на път за Европа и става...