Столичният общински съвет ще гласува рекорден бюджет

06.02.2014 | 09:31
по статията работи: Елица Елефтерова
712 млн. лева са заложени в мащабна за града капиталова програма
Столичният общински съвет ще гласува рекорден бюджет

Столичният общински съвет ще гласува рекорден до момента бюджет на София.  За настоящата година общината ще разпределя бюджет в размер на 1,465 млрд. лева. От тях 712 млн. лева са заложени в мащабна за града капиталова програма.   

Приоритетите са същите като при предишните години - инфраструктура, транспорт, екология и образование. Важна подробност в бюджета обаче е рекордната капиталова програма от 712 милиона лева.

През 2014-а е заложено да бъдат направени пет пъти повече неща в града. Парите ще бъдат инвестирани в София. 67% от средствата са по оперативните програми и са безвъзмездни, обясни председателят на бюджетната комисия към СОС Орлин Алексиев.

Общинските съветници от БСП заявиха, че няма да подкрепят бюджета за 2014-а година, защото липсва план-стратегия за развитието на столицата.

Да се проведе отделен архитектурен конкурс за зоната, включваща градината пред Народния театър и площад “Александър I” на булевард “Цар Освободител”. Такова предложение бе дадено по време на провелото се вчера обществено обсъждане на спечелилите проекти в конкурса за нова визия на центъра на София.

Победителите имаха възможност да защитят концепциите си, а гражданите да направят своите предложения за промени. Конкретната територия е Зона 3 от проектите, които специалистите от Столична община одобриха. Идеята там е да продължи сегашната градска градина пред театъра и тя да достигне до Художествената галерия

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 17.05   1395 г. – Обединени унгаро-влашки войски нанасят поражение на османската армия при Ровине, Влашко. 1498 г. – Корабите на Васко да Гама достигат до Индия. 1555...