Строители на АМ "Хемус" плашат със стачка

03.07.2014 | 17:15
по статията работи: Мина Стойчева
Работниците протестират заради неизплатени заплати
Строители на АМ "Хемус" плашат със стачка

Строители на участък от автомагистрала „Хемус“ предупреждават, че ще блокират движението по трасето заради неизплатени заплати, съобщи Нова телевизия.

Според информацията 1000 служители на шуменската фирма "Автомагистрали-Черно море” не са получавали пари от март месец насам. От компанията коментират, че причина за това са неизплатени средства от страна на Агенция „Пътна инфраструктура“.

От фирмата обясняват, че всички пари, предвидени за изграждането на трасето, са били изхарчени. Причина за това е, че в стремежа си да спазят сроковете, изпълнителите са покрили всички разходи, тъй като от агенцията не са им превеждали средства от началото на 2014 г.

Размерът на задължението възлиза на 13 млн. лв. Половината от сумата е била оспорвана от страна на институцията. Това е и основната причина за готвената стачка на строителите.

Премиерът Пламен Орешарски и министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева са били уведомени за предстоящия протест.

Оцени статията:
5.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 15.04   1715 г. – В Южна Каролина индианците убиват 90 английски заселници, което става повод за започване на войната между англичаните и индианците. 1795 г. – Литва е...