Суровият петрол поевтиня

07.10.2013 | 09:42
по статията работи: Петя Бързилска
Производството в Мексиканския залив беше възобновено след утихването на тропическата буря Карен
Суровият петрол поевтиня

Лекият суров петрол West Texas Intermediate (WTI) поевтиня след възобновяване на добива от Мексиканския залив заради отслабването на тропическата буря Карен. В САЩ наближават преговорите за повдигане на тавана за американския дълг, което ще се случи на 17 октомври, припомня агенция „Блумбърг“.

Фючърсите на суров петрол в Ню Йорк отчетоха спад в цената от 0,6 процента, след като компании, сред които Chevron, BP и BHP Billiton, върнаха служителите си по платформите. Заплахата от вече утихналата буря Карен затвори почти 62 на сто от производството в Мексиканския залив.

WTI с доставка за ноември поевтиня с 361 цента до 103,23 долара за барел на електронната неприсъствена сесия на борсата в Ню Йорк. В Сингапур „черното злато“ се търгуваше за 103,30 долара за барел.

Контрактите от петък (4 октомври) поскъпнаха с 0,5% до 103,84 долара за барел. Миналата седмица суровината отчете първия се седмичен ръст от месец насам.

В Лондон цената на сорта Brent с доставка за ноември падна с 43% до 109,03 долара за барел. Разликата в цената с лекия суров петрол WTI беше 5.81 долара, като се вдигна от тази в петък – 5,62 долара.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 07.05   558 г. – куполът на катедралата Света София в Константинопол се срутва. Тогавашният император Юстиниан I нарежда реконстукция. 1099 г. – Кръстоносците достигат...