Състезанието за поста на Жан-Клод Трише начело на ЕЦБ започва

01.02.2010 | 11:57
по статията работи: econ.bg
Основни кандидати за бъдещ президент на най-влиятелната финансова институция в Европа се сочат италианецът Марио Драги и германецът Аксел Вебер
Състезанието за поста на Жан-Клод Трише начело на ЕЦБ започва

 

Мандатът на Жан-Клод Трише като президент на ЕЦБ изтича едва в края на 2011 година, но Германия и Италия вече водят битка кой да го замести, пише Financial Times Deutschland.

Като основни кандидати за бъдещ президент на най-влиятелната финансова институция в Европа се сочат италианецът Марио Драги и германецът Аксел Вебер. Драги е настоящ управител на Националната банка на Италия, а Вебер е еквивалента му за Германия.

Според Financial Times в момента Вебер изглежда с предимство, но време за промяна има, тъй като Жан-Клод Трише слиза от поста си чак през ноември 2011 година. И Вебер, и Драги изглеждат солидни кандидати – германецът има академична степен по финансови науки, а италианецът е бивш президент на Goldman Sachs. Вебер е считан за консервативен тип управляващ, но му липсва умението да обединява. Драги рядко говори за монетарната политика и това със сигурност би се оценило като „скок в тъмното”.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 17.10   1448 г. – Започва Косовската битка – сражение между войските на унгарския управител Янош Хуняди и османския султан Мурад II, състояло се на Косово поле. 1483...