Такситата и маршрутките в София масово в нарушения

11.04.2012 | 17:59
по статията работи: Лили Бончева
Днес Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” глоби шофьори с близо 100 хил. лв.
Такситата и маршрутките в София масово в нарушения
Снимка: Булфото

 

С близо 100 000 лева са били глобени маршрутни и леки таксиметрови автомобили вследствие на осемчасова специализирана акция на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” в София.

Инспекторите са проверили 235 маршрутни таксита и са съставили 157 акта. Най–често срещани нарушения са били неиздаване на билети, претоварване с по–голям брой пътници, липса карта за квалификация на водача, неспазване на работното време и почивките, непредставяне на други изискуеми документи, липса на лиценз.

По време на акцията са били проверени и 180 таксиметрови автомобила, като са съставени 35 акта. Най-често срещаните нарушения са били: липса на удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил, неприкрепени отчети към пътни листа, липса на име на водач на фискален бон, управление на автомобила с изтекъл акт или наказателно постановление, непопълнен пътен лист от пътна книжка, липса на разрешение от Столична община, липса на пътна книжка, невключен електронен таксиметров апарат с фискална памет, неспазено време за управление и почивки, несветене на знак „такси“.

Проверката е извършена в изпълнение на разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски за драстично завишаване на контролната дейност. Средствата от наложените глоби ще постъпят в националния бюджет.

През първото тримесечие на 2012 г. на територията на страната при извършване на пътен контрол са проверени общо 19 231 леки таксиметрови автомобила от общо 19 700 регистрирани на територията на страната. Съставени са общо 1 045 акта и са приложени общо 45 принудителни административни мерки "временно спиране на МПС от движение" и/или "временно отнемане на свидетелството за управление на МПС". За констатираните нарушения са наложени санкции за 557 540 лева.

На 5 и 6 април 2012 г. на територията на страната съвместно с органите на МВР са проверени 1 564 МПС, съставени са общо 202 акта и са приложени общо 8 принудителни административни мерки "временно спиране на МПС от движение" и/или "временно отнемана на свидетелството за управление на МПС".

През 2011 г. на територията на страната при извършване на пътен контрол са проверени общо 53 918 леки таксиметрови автомобила. Съставени са общо 3 211 акта и са приложени общо 251 принудителни административни мерки "временно спиране на МПС от движение" и/или "временно отнемана на свидетелството за управление на МПС". За констатираните нарушения са наложени санкции за 1 588 020 лева.

Оцени статията:
5.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
- Келнер, какво пие русата дама в ей там??? - Скъпо 32-годишно уиски, господине... - Аха... Поднесете ѝ тогава три бучки лед от мен!!!
На този ден 30.03   240 г. пр.н.е. – Описано е първото наблюдение на Халеевата комета. 1794 г. – Жорж Дантон, Камил Демулен и техни последователи са задържани в заговор за преврат...