Техническа грешка направила Борисов премиер на Македония

25.05.2010 | 08:46
по статията работи:
Гафът беше допуснат по време на посещението на българската делегация преди няколко дни
Техническа грешка направила Борисов премиер на Македония

Техническа грешка е предизвикала объркването в новинарския канал на Ватикана.

В немската версия на телевизионния канал върху кадри от посещението на премиера Бойко Борисов на 22 май във Ватикана се говори за македонска делегация. Това става ясно от писмо на говорителя на Светия Престол отец Федерико Ломбарди до Посолството на България във Ватикана, информира пресцентърът на външно министерство.

Видеото беше разпространено в сайтовете за видеообмен, но малко по-късно достъпът беше блокиран. Репортажът беше свален и от интернет страницата на телевизията на Ватикана Centro Televisivo Vaticano (CTV) в YouTube.

В събота Папа Бенедикт XVI прие македонска делегация на високо равнище от Македония. Повод за срещата беше празникът на първославянските апостоли и патрони на Европа братята Кирил и Методий. "Следите, оставени от тях, са безбройни", подчерта папата по време на срещата, се посочва в репортажа. Двамата са проповядвали християнството сред славянските народи, превели са Библията и освен това са формирали дълбоко в душите на народите и националните идентичности. Те - Кирил и Методий - понесли страдания и враждебност, но преодолели всичките нападки със силата на вярата си и непобедимата вяра в доброто, се казва още в телевизионния материал.

Може би са решили, че сме се разгърнали още, коментира репортажа на Ватиканската телевизия българският премиер. Според Борисов е грешка на "този светъл ден да се търси конфликт с Македония заради нелепа журналистическа грешка".

Всяка година по повод 24 май папата приема българска делегация. Българите бяха посрещнати от префекта на Ватикана с почетен гвардейски строй. По традиция веднага след българската, във Ватикана пристига и македонска делегация, което вероятно е предизвикало объркването, информира Dariknews.bg.

Бих искал да отбележа, че става дума за объркване от технически характер, което е видно и от факта, че каналът на италиански език, който е оригиналът, съдържа коректните текстове, като същото е валидно и за канала на испански език, се казва в писмото.

Говорителят на Светия Престол отец Федерико Ломбарди изказва искреното съжаление на Ватикана за грешката и информира, че тя е била коригирана.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 14.10   1066 г. – Норманското нашествие: Битка при Хейстингс: Кралят на Англия Харолд II е убит близо до Хейстингс от нормандската армия, предвождана от Уилям Завоевателя,...