Тримата най-влиятелни масони в света посетиха В. Търново

25.05.2004 | 21:29
по статията работи: econ.bg
Гостите посетиха Американския колеж "Аркус" и влязоха в непосредствен диалог с колежаните

 

Тримата най-влиятелни масони в света посетиха В. Търново по време на официална тридневна визита в нашата страна. Суверенният Върховен командир на Върховния съвет на Южната юрисдикция в САЩ Роналд Сийл пристигна за среща с български високопоставени зидари. В състава на делегацията бяха вторият човек на Върховния съвет на САЩ, лейтенант гранд командир на Върховния съвет на Южната юрисдикция Къртис Ланкастър и ръководителят на масонските структури в Ориент ­ НАТО Робърт Удуърд. Това беше най-високото ниво на посещение в световната масонска йерархия.

Делегацията пристигна във В. Търново на 23 май. Преди това на летище София беше посрещната от Суверенния Върховен командир на България Петър Калпакчиев и членовете на българския Върховен съвет, който беше домакин на задокеанските гости.

Преди първата официална вечеря, която се проведе в "Арбанаси палас", гостите се срещнаха с областния управител на В. Търново Красимир Генчев. Оригинални български икони бяха част от подаръците, които Генчев поднесе на гостите. Същият ден Роналд Сийл, Къртис Ланкастър и Робърт Удуърд посетиха Американския колеж "Аркус". Гостите влязоха в непосредствен диалог с колежаните, които с удоволствие поеха ролята на гидове в училището, разказа директорът на колежа Петър Иванов. В разговорите децата обсъдили възможностите за бъдещето си развитие, проблемите на младите хора в България и на връстниците им в Америка, разгледали и сравнили сайтовете на американските масони и на колежа. Висшите масони не скрили учудването си На раздяла Суверенният Върховен командир на американските масони Роналд Сийл се подписа в книгата за почетните гости на Американския колеж.

Точно на празника на славянската писменост, в "Арбанаси Палас" се проведе официална среща на американците с всички членове на шотландския ритуал в Ориент ­ България, в която се включиха над 180 високопоставени масони от България.

От В. Търново делегацията отпътува за Варна, където на Роналд Сийл беше връчено отличието "доктор хонорис кауза" на Висшето военноморско училище. На тържествена церемония Върховният командир Роналд Сийл и придружаващите го Къртис Ланкастър и Робърт Удуърд са били удостоени с отличието на Върховния съвет в България орден "Иван Ведър 33°". С най-високата награда, носеща името на основателя на българското масонство се отличават световни масони, допринесли за приобщаване на България към световната демократична общност  и спомагат за защита на българските интереси по цялата земя.

Върховният съвет на Америка е най-авторитетната неправителствена организация с най-големи лобистки възможности сред държавните институции. Почти няма американски президент, който да не произлиза от общността на масоните. /Янтра днес

ECON.BG

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 18.04   1506 г. – Започва строителство на базиликата Свети Петър в съвременния и вид. 1599 г. – Испанският крал Филип III Испански се жени за австрийска ерцхерцогиня...