Трима кандидати за мащабния ремонт на Зимния дворец

20.08.2014 | 10:30
по статията работи: Мария Стоянова
Около 40 млн. лева ще струва обновяването на спортния комплекс
Трима кандидати за мащабния ремонт на Зимния дворец
Снимка: Sxc.hu

Трима са кандидатите за задаващия се мащабен ремонт на Зимния дворец в София. Ценовите оферти за получаване на държавна поръчка за проектиране и строителни дейности в спортния комплекс бяха отворени и вече е ясно какви суми предлагат желаещите.

Обединението „София спорт“, включващо “Главболгарстрой” и “Фор райс” ООД, предлага ремонтът да струва 40,7 млн. лева. С оферта от 38,9 млн. лева пък кандидатства „Зимен дворец – Модернизация 2014“, а „2014 Монополит“ - с 37,9 млн. лева.

В надпреварата интерес прояви и държавното дружество „Академика 2011“, но поради несъсответствия с изискванията на поръчката комисията не разгледа офертата на сдружение „Академика спорт“ и „Понсстройинженеринг“ ЕАД, съобщава „Труд“.

Изключително скъпият ремонт на Зимния дворец бе приоритет за бившия министър на спорта Мариана Георгиева и бе обявен след слабото представяне на българите на зимната олимпиада в Сочи. Веднага след назначаването си Раданова каза, че ще направи всичко възможно за максималната прозрачност около евентуалата реконструкция на Зимния дворец. 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 18.04   1506 г. – Започва строителство на базиликата Свети Петър в съвременния и вид. 1599 г. – Испанският крал Филип III Испански се жени за австрийска ерцхерцогиня...