Трудът в полза на обществото ще се налага като наказание

08.09.2011 | 10:47
по статията работи:
НС прие промени в Указа за борба с дребното хулиганство, след което се разпусна 4 часа по-рано от края на редовното работно време
Трудът в полза на обществото ще се налага като наказание

Решение на районен съдия, с което се налага административно наказание, да може да се обжалва пред съответния Окръжен съд. Това одобри парламентът като прие на първо четене промени на Указ № 904 от 1963 г. за борба с дребното хулиганство, в обхвата на който попадат децата от 16 до 18 години.

Текстовете бяха приети с 86 гласа "за" и без разисквания, предаде Агенция "Фокус".

Депутатите приеха и идеята да се въведе наказание безвъзмезден труд в полза на обществото от 40 до 160 часа като при отказ да се изтърпи това наказание, то да се заменя с глоба.

Промените в указа предвиждат наказанието безвъзмезден труд в полза на обществото да се привежда в изпълнение от кмета на общината по постоянния или настоящия адрес на наказания. Работата, която трябва да бъде извършена, редът и начинът за нейното извършване, се определят от кмета, като се взимат предвид възрастта, образованието, професията, семейното положение, здравословното състояние, работното време на наказания, както и други обстоятелства, които са от значение за изпълнението на наказанието. Когато лицето откаже да изтърпи наказанието „безвъзмезден труд в полза на обществото", кметът на общината незабавно уведомява за това съдията, който го е наложил.

Промените предвиждат още за дребно хулиганство, извършено от лице, навършило 16-годишна възраст, да се налага задържане до 15 дни, както и глоба от 100 до 500 лева, съобщи Dariknews.bg.

С приемането на поправките в Указа за борба с дребното хулиганство, парламентът изчерпа дневния си ред и пленарното заседание бе закрито близо 4 часа по-рано от края на редовното работно време - малко след 10.00 часа.

Причината е изчерпване на дневния ред. Утре те ще започнат работа от 9.00 часа с избора на Лиляна Павлова за министър на регионалното развитие и благоустройството на мястото на Росен Плевнелиев.

След това народните представители ще изслушат доклада на министър-председателя Бойко Борисов за развитието на приоритетните за България теми и досиета по време на унгарското председателство на Съвета на ЕС (януари - юни 2011 г.) и основните приоритети по време на полското председателство (юли - декември 2011 г.).

Парламентарният контрол ще започне с разисквания по питането на народните представители Мая Манолова, Хасан Адемов, Янаки Стоилов и Нигяр Джафер към вицепремиера Симеон Дянков за прехвърлени 1,4 млрд.лв. от НЗОК към фискалния резерв. Пръв на въпроси и питания на депутати ще отговаря премиерът Борисов. В контрола ще участват и вицепремиерите Цветан Цветанов и Симеон Дянков.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Като видя някой да си изпива бутилката бира до дъно си викам: - На тоя може да се разчита, няма да си остави работата недовършена!!!
На този ден 17.06   1631 г. – Мумтаз Махал умира по време на раждане. В нейна чест съпругът ѝ, азиатският владетел Шах Джахан, построява за 17 години двореца гробница Тадж Махал (дн....