Увеличават капитала на фонд "Флаг" с 20-30 млн. евро

16.09.2013 | 17:50
по статията работи: Ралица Стоянова
Кметове поискаха по-голяма оперативност от фонда
Увеличават капитала на фонд "Флаг" с 20-30 млн. евро
Снимка: Sxc.hu

За следващия програмен период ще увеличим капитала във фонд "Флаг" с 20 - 30 млн. евро. Имаме предварителни разговори с Европейската банка за възстановяване и развитие, която беше тип спонсор на този фонд. Това обяви премиерът Пламен Орешарски след срещата си с областния управител и с кметове от област Пловдив.

На срещата кметовете поискаха по-голяма оперативност от фонда, който им служи най-общо като финансираща институция. „Ще направим усилия в тази посока”, обеща Орешарски. Той припомни, че фондът беше създаден през 2006 г., когато стартира цялостният процес на подготовка за усвояване на европейските средства.

Освен усвояването на европейските фондове, премиерът обсъди с представителите на местната власт изплащането на ДДС, необходимостта от по-бързо административно обслужване и поддържането на четвъртокласната пътна мрежа.

Тема на разговор бяха и т.нар. държавни инвестиционни заеми, които бяха силно редуцирани в миналия мандат. "Този проблем стои сега, ще стои и в бъдеще, но ще се опитаме да бъдем малко по-гъвкави", каза Орешарски.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 13.05   1327 г. – Подписан е Черноменският договор между Втората българска държава и Византийската империя от Михаил Шишман и Андроник III. 1346 г. – Йоан VI...