Фонд "Земеделие" одобри проекти за 55.2 млн. лв.

19.12.2013 | 14:06
по статията работи: Елица Елефтерова
Две инвестиции на сдружения и четири на общини ще бъдат подкрепени с 2,1 млн. лв.
Фонд "Земеделие" одобри проекти за 55.2 млн. лв.

Фонд „Земеделие” одобри още 44 инвестиционни предложения по няколко мерки. Инвестиционните предложения ще бъдат подкрепени с 55,2 млн. лв. по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).

По мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства” ДФЗ одобри три проекта, които ще получат над 590 хил. лв. Единият е за реконструкция на помещения за отглеждане на прасета, другият предвижда създаване на 43 дка насаждения от череши, а третият е за купуване на земеделска техника, капково напояване и сондажен кладенец за отглеждането на 238 дка бадеми.

По Мярка 226 “Възстановяване на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности” е одобрен общински проект за реконструкция и изграждане на съоръжения за гасене на пожари, който е на стойност над 290 хил. лв.

Две инвестиционни предложения на сдружения и четири на общини ще бъдат подкрепени с 2,1 млн. лв. по мярка 313 „Насърчаване на туристическите дейности”. Те предвиждат създаване на постоянна изложба на местно етнографско и културно наследство и експонирането му с компютърните технологии, изграждането на спортни пътеки и спортно-туристически атракции, реконструкция на еко пътеки, купуването на сцена и оборудване към нея.

Други 25 проекта ще получат над 47 млн. лв. по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони“. Повечето от тях са общински и предвиждат изграждане и реконструкция на водопроводни мрежи и пречиствателни станции за отпадни води. С друга част от средствата читалища ще обновят материалната си база и създадат културни мобилни центрове.

С пари по мярката ще бъдат финансирани и инвестициите на две сдружения с нестопанска цел в изграждане на център за предоставяне на информационни и комуникационни услуги и в младежки център. По Мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места" са подкрепени седем проекта за реконструкция и модернизация на читалища и един за ремонт на църквата Св. Вмчк.Теодор Тирон в гр. Летница. Те ще получат 5,1 млн. лева.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 16.04   1071 г. – С превземането на Бари Италия се освобождава напълно от Византийска власт. 1346 г. – В Скопие Стефан Душан обявява създаването на Сръбско царство,...