Цената на биткойн прехвърли 1000 долара за първи път

28.11.2013 | 10:40
по статията работи: Георги Георгиев
Електронната валута поскъпна десетократно от април досега
Цената на биткойн прехвърли 1000 долара за първи път

Цената на електронната валута биткойн (bitcoin) достигна стойности от 1000 долара за бройка за пръв път в историята си. Рекордната цена бе закована в сряда на Mt. Gox – японската специализирана борса за биткойн търговия, информира "Машъбъл".

През отминаващата 2013 г. електронните пари поскъпнаха стремглаво за радост на всички, имали късмета или прозорливостта да си закупят от тях преди това. Така през април цената на една биктойн премина границата от 100 долара и дори успя да се удвои още същия месец.

Следващите седем месеца бяха белязани от непрекъснати възходи и спадове в стойността, породени от общата несигурност какво точно е бъдещето на електронната валута. Като цяло обаче трендът бе нагоре, особено от началото на ноември, когато станахме свидетели на скок от близо 700 долара.

Увеличението се дължи най-вече на интереса на щатското правителство към новата валута, няколко истории за забогатели от нея и опитите на големи инвеститори да я направят основно разплащателно средство.

Към момента на повечето борси за биткойн търговия средната цена е малко под 1000 долара, както можем да видим от графиката на blockchain.info.

152727

Оцени статията:
5.00/2
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 23.04   181 г. пр.н.е. – В Рим е открит храмът на Венера, превърнал се в място за поклонение на куртизанките. 1348 г. – Крал Едуард III учредява Орден на жартиерата в...