Цената на златото падна до 34-месечно дъно

28.06.2013 | 10:10
по статията работи: Момчил Лалев
Благородния метал е поевтинял с 25% от началото на април
Цената на златото падна до 34-месечно дъно

Златото (на кюлчета) се търгуваше за 1 203.75 долара за тройунция в 11:53 ч. на борсата в Сингапур, след което отчете спад от 1,7% до 1 180.50 долара за тройунция, най-ниското му ниво от август 2010 г. насам, предаде "Блумбърг".

Цената на благородния метал е паднала с 25% от началото на април тази година. Цената на среброто нарасна с 1,9%, а на платината падна до най-ниското си ниво от октомври 2009 г. насам.

Инвеститорите започнаха да продават кюлчета с рекордно темпо, в комбинация с безпрецедентно печатане на пари от страна на централните банки по света.

"Определено има загуба на доверие в злато. Въпреки това все още има хора, които се интересуват от благородния метал, но те ще изчакат известно стабилизиране на цените, преди да почнат да купуват", заяви по телефона от Мелбърн Александра Кнайт, икономист в Националната банка на Австралия.

Благородният метал се търгуваше за 1 269.46 долара за тройунция на борсата в Лондон в края на миналата седмица, след коментара на председателя на Федералния резерв на САЩ Бен Бернанке, че централната банка може да започне ограничаване на стимулите за американската икономика.

Тази статия ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 25.06   891 г. – Арнулф Каринтски отблъсква викингите в битката при Лувен. 1503 г. – По време на четвъртата си експедиция до Америка Христофор Колумб претърпява...