Цената на петрола пада втори пореден ден на световните борси

12.05.2009 | 10:09
по статията работи: econ.bg
Анализаторите започнаха да дават първите си прогнози за състоянието на стратегическия резерв на САЩ. Очакванията са за ръст на резервите от петрол с 1 млн. барела до 375,3 млн.
Цената на петрола пада втори пореден ден на световните борси

Снимка: AFP

Петролът губи от стойността си втори пореден ден след прогнозите, че икономиката и съответно потреблението на горива няма да се възстановят толкова бързо, колкото очакваха анализаторите. Всъщност спад на цените се наблюдава на всички суровини, коментира Bloomberg.

Така лекият суров петрол загуби инерцията от миналата седмица, когато поскъпна с близо 10%. Тази сутрин в електронната неприсъствена сесия на борсата в Ню Йорк лекият суров петрол се търгува за 58,04 долара за барел. От началото на годината ценната суровина е поскъпнала с 30%, но все още остава далеч от рекордните 147 долара за барел, достигнати през юли 2008 година.

Анализаторите започнаха да правят и първите си прогнози относно състоянието на стратегическите резерви от горива в САЩ. Според очакванията резервите от петрол се увеличават – с 1 млн. барела до 375,3 млн. барела. Това е най-високото ниво от септември 1990 година насам.

В Лондон европейският тип Brent се търгува за 57,11 долара за барел в сутрешната сесия на ICE. Късно снощи сесията приключи при цена на юнските доставки 57,48 долара за барел.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 20.09   622 г. – Мохамед и негови последователи се преселват от Мека в Медина, което е начало на арабското летоброене. 1378 г. – С избирането за Климент VII за...