Цената на такситата се вдига

01.11.2014 | 17:18
по статията работи: Георги Велев
Очаква се повишението да допринесе за подобряване на услугата
Цената на такситата се вдига

Край на евтините таксита. Част от шофьорите обаче недоволстват заради въвеждането на минимални тарифи за услугата, информира Нова телевизия. Минималните цени от 65 стотинки дневна, 75 нощна, тарифа на пловдивските таксита са твърде ниски и компаниите там ще обжалват решението на местната власт. Досега обаче, някои от компаниите в Пловдив возиха на тарифа 45-55 стотинки, или два пъти по-евтино.

За потенциалните клиенти е трудно да се преглътне този удар там, защото директно ще удари по джоба хората. Местната власт застава по среда на конфликта. Новите минимални цени за нея са компромис, който ще подобри както услугата, така и условията на труд. А пък ще се спазва и закона.

Във Варна положението е сходно. За някои компании, минималната дневна тарифа от 75 стотинки на километър, и 85 през нощта, ще оздрави бранша. Част от собственици на таксиметрови компании в морския град се надяват, че нерегламентираните превози вече ще спрат. За други, цената отново е прекалено ниска, което предвещава сблъсък.

В София все още няма официално предложена цена. Предварителната информация е противоречива: говори се както за повишаване до 1,30 лв./км, но се обсъждат и по-ниски цени. Решението в столицата обаче ще закъснее. От местната власт се надяват то да бъде гласувано до края на годината. До момента обаче никой не е дал основателна причина за вдигане на цените, при условие, че горивата продължават да поевтиняват на бензиностанциите.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
СИНХРОН-С ООД Пълен инженеринг на системи за пожарна безопасност и системи за сигурност
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
- Месо ядеш ли? - Не. - А риба? - И риба не ям. - Вегетарианец ли си? - Не, пенсионер съм...
На този ден 26.06   363 г. – Римският император Юлиан Отстъпник е убит по време на отстъпването от Сасанидското царство; военачалник Йовиан е провъзгласен за император. 684 г. –...