ЧЕЗ отхвърли обвиненията за монопол

25.07.2014 | 17:00
по статията работи: Десислава Маданска
Според КЗК и трите ЕРП-та злоупотребяват с господстващо положение на пазара
ЧЕЗ отхвърли обвиненията за монопол
Снимка: Sxc.hu

Ръководството на ЧЕЗ България категорично отхвърля твърдението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за злоупотреба с господстващо положение, съобщиха от електроразпределителното дружество. От компанията уверяват, че винаги са работили изцяло в съответствие с българското и европейското законодателство и не прилагат практики, които застрашават конкуренцията. 

В съобщението си от компанията посочват, че не са получили официално никакви документи и са научили за позицията на антимонополния орган от медиите.

„Спазваме действащото законодателство и не прилагаме никакви практики, които възпрепятстват или застрашават конкуренцията. Във всички свои действия ЧЕЗ се ръководи от върховенството на закона и стремежа за качествено обслужване на клиентите на всички пазари, на които работи“, се посочва в изявлението.

Трите енергоразпределителни дружества бяха обвинени от КЗК в злоупотреба с господстващо положение на пазара. Комисията се е самосезирала и е получила сигнал от независим търговец на електроенергия. Според регулатора всяко едно от ЕРП-тата злоупотребява с господстващото си положение, като прилага обща стратегия на пазара на доставка на електрическа енергия до крайни небитови клиенти, присъединени към електроразпределителната мрежа на средно и ниско напрежение на съответното дружество.

„Компаниите от Групата на ЧЕЗ имат сериозен опит в продажбата на електроенергия по регулирани и по свободно договорени цени в 7 европейски държави (Чехия, Румъния, България, Полша, Германия, Унгария, Словакия)“, напомнят в изявлението си от ЧЕЗ България.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 12.04   238 г. – Римският император Гордиан II загива в битка с Максимин Трак, а баща му, съимператор Гордиан I се самоубива, научавайки за смъртта на сина си. 467 г....